top of page

De spijkerrok: zo draag je de klassieker in het najaar

Bijgewerkt op: 27 okt. 2023

Van ieniemienie, midi tot de lange spijkerrokken; zo draag je de denim rok dit najaar


Wie bewaart die heeft wat, zo blijkt ook maar weer met de spijkerrok. Wie dit item uit de jaren '90 of zelfs '70 heeft bewaard, mag 'm nu weer afstoffen. Elke vorm van de spijkerrok kwam op de catwalks van deze lente en zomer wel voorbij, maar het modepubliek tijdens New York Fashion Week bewijst het nogmaals; de denim rok is terug van weggeweest.


De spijkerrok


De spijkerrok kwam in de jaren '70 voor het eerst op de markt, omdat mensen hun oude spijkerbroeken begonnen te recyclen tot lange rokken, door de binnennaden open te tornen en andere stof tussen de broekspijpen te naaien. Sindsdien is het kledingstuk in talloze vormen, snitten en maten geëvolueerd. En als we iets hebben geleerd van de recente collecties, is het niet alleen dat de spijkerrok terug is, maar dat hij terug is in al zijn verschillende vormen.


Zo liet Diesel allerlei denim-uitspattingen zien voor komende zomer. Zoals: minirokken gepaard met op spijkergoed-lijkende-leggings en midi gesmokte spijkerstof ensembles met splitten

Maar ook: de langere variant van de spijkerrok die weer massaal gedragen wordt.

Hoe stijl je de spijkerrok?


Wat we bijna overal zagen: splitten, patchwork en vintage silhouetten, passend bij de up-cycled vibe van de seizoenen. Maar hoe draag je die spijkerrok wel net zo makkelijk als je favoriete spijkerbroek 😉Door op verhoudingen te letten, materialen te combineren, je taille te accentueren en een knap stel laarzen en goede kniekousen uit de kast te pakken.

Zorg er ook voor dat je de bovenstukken in de rok stopt of ga juist voor boxy silhouetten door alles lekker te laten hangen.


Kortom je kan alle kanten uit met deze rok.

And I've got your back girlWant ik heb jouw musthave van 2023 & 202420 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page