top of page

Deze zomer zie je zeker deze rokken!

Bijgewerkt op: 6 apr.

Modeliefhebbers observeren de catwalk ieder seizoen uitvoerig en tijdens de lente/zomershows werden de modetrends voor 2024 alweer op een rij gezet.

Wat opvalt is de verscheidenheid aan rokkentrends, in allerlei silhouetten, lengtes en materialen. Dit jaar lopen de rokkentrends uiteen van minimalistische en elegante silhouetten tot uitbundige en prominente pasvormen.

Er zijn in elk geval talloze opties om je broek in te ruilen voor een rok. Om het makkelijk te maken zet ik de vier belangrijkste rokkentrends voor 2024 op een rij.



1

Rok met franjes EDWARD BERTHELOT//GETTY IMAGES

Dit uitbundige silhouet hoorde tot voor kort voornamelijk in het rijtje feestkleding thuis, maar in 2024 gaan we de rok met franjes overal tegenkomen. Beschikbaar in verschillende lengtes en een verscheidenheid aan uiteinden en kwastjes, de rok met franjes is een veelzijdige en chique optie die iedere look opfleurt.


2

Leren rok

Het lijkt alsof de leren rokkentrend weer tot leven is gewekt, maar in de realiteit is de trend nooit weggeweest. De leren rok is niet voor niets decennialang een belangrijk onderdeel van ieders garderobe. Ook dit jaar behoort de leren rok tot de grootste rokkentrends, in verschillende kleuren en silhouetten. Een item dat elk herfst- en winterseizoen terugkomt, waardoor het een perfecte investering is.




3

Doorschijnende rok

Afgelopen tijd werd de doorschijnende rok een steeds groter begrip in de modewereld. Eerst was de rok alleen te vinden op de catwalk, maar snel daarna verscheen het gewaagde silhouet ook op de rode loper. Dit jaar zullen we de rok steeds vaker tegenkomen in het straatbeeld, waarbij de doorschijnende rok onderdeel gaat uitmaken van onze dagelijkse looks.

CHRISTIAN VIERIG//GETTY IMAGES


4

Witte rok

De witte rok heeft een inherente gepolijste uitstraling. Een uitdaging om 'm schoon te houden maar vanwege de elegante look toch de moeite waard. Dit jaar gaan we de witte rokkentrend in talloze pasvormen en lengtes terugzien. Deze is for sure mijn favoriete trend!

CHRISTIAN VIERIG//GETTY IMAGES

20 weergaven0 opmerkingen
bottom of page