top of page

Wij geven je 10 tips & tricks zodat kleding langer mooi blijft.

Bijgewerkt op: 18 feb. 2023

Dat je een fel oranje T-shirt niet met een wit rokje moet wassen, dat weten we wel. Maar er zijn nog veel meer tips en tricks om jouw kleding langer mooi te houden. Wat we willen allemaal lang plezier hebben van onze kleding nietwaar? Wij geven je 10 tips & tricks zodat kleding langer mooi blijft.Lang plezier van je kleding


We kennen het allemaal wel, je hebt een spiksplinternieuwe kleding item gekocht maar na een paar keer wassen ben je minder blij met het item. Dat willen we natuurlijk voorkomen! Daarom nemen we je mee in alle tips om te zorgen dat jij heel lang plezier hebt van jouw kleding.


Niet te vaak wassen


Was je kleding niet te vaak. De stof van je kleding wordt dunner en stugger van vaak wassen. Je ondergoed en sokken mogen echt wel vaak gewassen worden, maar een jeans hoeft echt niet na één keer dragen te wassen.


Binnenstebuiten


Was je broeken binnenstebuiten. Dit zorgt ervoor dat de kleur minder snel vervaagt. Word je zwarte jeans toch wat vaal? Was het item dan eens met textielverf.


Kleurdoekjes


Kleuren kunnen in elkaar overlopen tijdens het wassen. Dat is verleden tijd als je een kleurdoekje toevoegt aan de bonte was. Zo’n doekje absorbeert de kleur die je kleding afgeeft tijdens de was. Maar het is natuurlijk wel slim om kleuren zoveel mogelijk te sorteren.

Azijn


Het is goed om te wassen met een scheut azijn. Dit zorgt ervoor dat de kleur van je kleding helder blijft en het werkt als wasverzachter, waardoor je kleding zacht en soepel blijft. Daarnaast is azijn ook ontkalkend voor je wasmachine. Win-win-win dus!


Zip it!


Zorg ervoor dat de rits van je kledingstukken dicht is tijdens het wassen. Je vesten, spijkerbroeken of jassen met rits kunnen je andere kleding namelijk beschadigen. Dit voorkom je door de rits dicht te doen.


Droger


Droog je kleding zo min mogelijk in de droger. Je kleding aan de lucht laten drogen zorgt ervoor dat het materiaal van je kleding minder snel aangetast wordt. En wordt jij niet vrolijk van frisse was die buiten hangt te drogen in de zon? Wij wel! Let op: donkere kleding kun je beter niet in direct zonlicht drogen. Door zonlicht verkleurt donkere kleding namelijk snel. Het is dus beter om donkere kleding op een donkere ruimte zoals de zolder op te hangen.

Stomen


Af en toe je kleding naar de stomerij brengen kan, maar doe dit niet te vaak. Je kleding krijgt bij de stomerij namelijk te maken met veel zware chemicaliën. Wil je toch vieze geurtjes uit bijvoorbeeld je blazer krijgen? Leg het item dan een nachtje in de vriezer. Stop de blazer in een plastic tas en laat het jasje een nacht liggen. Et voilà, de geur is uit je blazer! En wist je dat je kleding beter kunt stomen met een handstomer of strijkijzer met stoom functie dan strijken? Stomen is namelijk een stuk sneller en minder agressief dan strijken. Je kleding in de badkamer hangen tijdens een warme douche beurt helpt ook vaak tegen kreukels!

Pluisjes


Kleuren kunnen in elkaar overlopen tijdens het wassen. Dat is verleden tijd als je een kleurdoekje toevoegt aan de bonte was. Zo’n doekje absorbeert de kleur die je kleding afgeeft tijdens de was. Maar het is natuurlijk wel slim om kleuren zoveel mogelijk te sorteren.


Smells good!


Spuit parfum en deodorant op je huid en niet op je kleding. Het is heerlijk als je kleding lekker ruikt, maar helaas zorgen parfum en deo voor vlekken. Deze producten bevatten namelijk vaak alcohol, wat de stof aantast. En als je een lekker geurtje op je huid spuit, blijft de geur ook nog eens langer hangen!Vond je deze post nuttig?

  • Ja, nuttig

  • Neen, overbodig


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page