top of page

Hoe meet je jouw ringmaat op?

Bijgewerkt op: 26 sep. 2022

Gouden ringen, zilveren ringen, statement ringen, minimalistische ringen: Bows & Stuff heeft het allemaal! Omdat ringen onmisbare sieraden voor elke vrouw zijn geworden shoppen we ze dan maar ook al te graag. Maar hoe weet je nu welke ringmaat je hebt? No worries, want met onze guide was het online shoppen van ringen nog nooit zo gemakkelijk. Lees snel verder zodat jij jouw perfecte fit kunt vinden.
 

Methodes om je ringmaat op te nemen


Er zijn verschillende manieren om jouw ringmaat te bepalen & ringmaat op te meten. We gaan een aantal methodes behandelen die jij snel en gemakkelijk thuis uit kunt voeren. Bij elke methode zul je gebruik maken van onderstaande ringmaat tabel waarin je kunt aflezen wat jouw ringmaat is. Hou deze er dus goed bij! Bekijk onze ring maattabel & shop een ring in de perfecte maat voor jou!Good to know!

 • De gemiddelde ringmaat vrouw is 52 of 54 mm dus ringmaat 16 of 17 (de gemiddelde ringmaat mannen ligt hoger)

 • De gemiddelde ringmaat mannen ligt hoger dan gemiddelde ringmaat vrouw, bij mannen ligt het gemiddelde op ringmaat 20,5, een verstelbare ring van is dan een goede oplossing

 • Er zijn factoren waardoor jouw ringmaat kan verschillen. Denk aan temperatuurverschillen of zwangerschap


De diameter van je ring meten met een meetlint

Je wilt een ring shoppen en vraagt je af: wat is mijn ringmaat? Wij helpen je! Je ringmaat meten aan de hand van de diameter van je ring is erg gemakkelijk. Wat je nodig hebt is een ring die goed om jouw vinger past en een meetlint & zo weet je welke ringmaat man of ringmaat vrouw je hebt.

 1. Leg je ring op tafel en pak je meetlint erbij.

 2. Meet hoeveel millimeter de doorsnede van jouw ring is. Let op dat je de rand van je ring hierbij niet meeneemt.

 3. Lees in de tabel af wat jouw ringmaat is.


De diameter van je vinger meten met een meetlint

Heb je nog geen ring die goed om jouw vinger past? Dan kun je er ook voor kiezen om de diameter van je vinger te meten met een meetlint en zo kun je dus ook je ringmaat meten.

 1. Leg je hand op tafel en pak een meetlint erbij.

 2. Meet de diameter van de vinger waar je je ring om wil gaan dragen.

 3. Nu je weet hoeveel millimeter de doorsnede van jouw vinger is kun je jouw ringmaat in de tabel aflezen en je ringmaat berekenen.

De diameter van je ring meten met een schuifmaat

Een andere manier om de diameter van een ring te meten is door middel van een schuifmaat. Voor deze methode heb je dus weer een ring die goed past en een schuifmaat nodig. 1. Leg je ring tussen de lepels van de schuifmaat.

 2. Lees af hoeveel millimeter de doorsnede is. Let weer goed op dat je de rand van de ring hierbij niet meetelt.

 3. Check in de tabel wat jouw ringmaat is.
De omtrek van je vinger

Ten slotte kun je je ringmaat meten door de omtrek van je vinger op te meten. Deze methode is vooral handig als je nog geen ring hebt die al goed om jouw vinger past. Het enige wat je nodig hebt is een meetlint die je ringmaat bepaalt.

 1. Wikkel het meetlint om de vinger waar je je ring om wil gaan dragen.

 2. Lees het aantal millimeters af op het punt waar het lint weer bij elkaar komt.

 3. Check in de tabel welke ringmaat bij de omtrek van jouw vinger hoort.


Heb jij geen meetlint in huis? Dan kun je voor deze methode ook een touwtje gebruiken. In plaats van dat je het aantal millimeters afleest op het meetlint, meet je het touwtje achteraf op met een liniaal of geodriehoek. En zo kun je makkelijk je ringmaat meten!

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page